FELIXL.NL BARBIE PLAATJES

FELI XL .NL
WELKOM BIJ DE OMSCHRIJVINGEN EN FOTO'S VAN DE BARBIE POP
Weetjes 1
Reparatie gezicht


BARBIE POP REPARATIE VAN HET HOOFDJE MET NEK SPLIT

Het hoofdje
Het losmaken/eraf halen van het hoofdje moet heel voorzichtig gebeuren!!!! want anders breekt het nekje,het steuntje/dop. oftewel de neksplit waar het hoofdje nog aan vast zit.
Gebruik om het hoofdje dus los te maken eerst een haar fohn niet te heet maar net genoeg warmte om de plastiek iets zacht te maken zodat je het hoofdje er af kan wiebellen. bewaar het steuntje/dop goed want die is weer nodig om het hoofd weer terug te zetten.
Bij het terug zetten van het hoofdje gebruikje weer de fohn om het plastiek weer wat zachter te maken zodat je niet te veel druk erop hoeft te zetten waardoor het nekje of de dop weer kan afbreken.

REPARATIE BIJ EEN STUKKENDE NEK

Het nekje is al stuk.
Deze kan je repareren met speciaal poppen klei. bij de speciaalzaak te koop. ik weet nog niet zeker of fimoklei hier ook geschikt voor is daar je fimoklei moet bakken. ik zou eerder Dash pronto gebruiken want die droogt zonder oven. en deze dan beschilderen met acriel verf.

Als je het stukje er nog bij is of dat er alleen maar een schuurtje erin zit en bijna afbreekt.
Zelf heb ik een schuurtje in de nek met 2 componenten lijm gemaakt. met een plakbandje eromheen om het geheel bij elkaar te houden toen het droog was heb ik het plakbandje er afgehaald. Doe wel voorzichtig met de lijm. gebruik plastiek weggooi handschoenen erbij.

Als er een stukje tussen uit mist
Dan vul ik dat op met heel stevig karton die ik dan goed insmeer met 2 componenten lijm en een plakbandje een paar dagen laten drogen plakbandje er afhalen evt de resten weg krabben. en met een verfje bij kleuren.

DE NEK SPLIT

Als deze stuk is.
Met 2 componenten lijm aan elkaar lijmen. Wel weer handschoenen gebruiken goed laten drogen. beter is om een nieuwe op de kop te tikken via Ebay en marktplaats of van andere poppen gebruiken die op andere plaatsen stuk zijn.

HET GEZICHTJE

Er zijn kinderen die lekker met een stift op het gezichtje kliederd om de ogen meer kleur tegeven of weet ik veel wat er in zo'n kind omgaat.
Haal eerst het hoofdje van de pop af. zie boven zoals het hoord.
Je kan alles erafhalen ,maar dan is het gezichtje kaal. dus niks erop.
Je kan ook proberen om alleen maar dat er af tehalen wat beschadigd is.
Nu moet je zelf aan de gang met acrielverf om het gezicht je weer overnieuw te beschilderen. met hele dunnen penseeltjes 1-0-00-000 probeer eerst de kleuren uit op een in huidskleur van te voren gemaakt stukje papier.
zodat je de intensiteit van de kleuren kan bepalen.
Als iets mislukt is meteen voor dat het droog is eraf halen. en weer over nieuw proberen.

SUCCES !