BARBIE POP PLAATJES


WELKOM BIJ DE OMSCHRIJVINGEN
EN PLAATJES VAN MIJN BARBIE POP
Serie uit de jaren 1960


Welkom bij de omschrijvingen en plaatjes van mijn Barbie poppen uit de jaren ..... zo luid de titel van me Barbie boek. Dit had ik zo bedacht om het voor me zelf duidelijk te maken maar ook omdat ik de poppen die ik heb verzameld wil laten zien aan me familie,vrienden en kennissen, en het moest een beetje duidelijk zijn wat ik bedoelde.
Toen ik klein was kreeg ik geen Barbie pop van me moeder. want zij vond het dikke tieten poppen en dat was niks voor mij. maar ik wou er erg graag 1. toen ik een jaar of .. was (opzoeken) kreeg ik van Sinterklaas(me zuster Corrie)een Barbie pop zie foto boven al was het een imitatie, ik was er dol blij mee. zo kreeg ik ook 2 Skipper popjes 1 met blond haar en 1 met donker haar (deze licht nog steeds bij me nichtje). en een heleboel kleertjes die me zuster en een vriendin van haar voor deze popjes hadden gemaakt. Ik was er dol blij mee. Veel later hoorde ik van me zus dat ze een grote ruzie met onze moeder hier over gehad had, want me moeder vond nog steeds dat ik geen Barbie pop mocht hebben. Later toen ik wat ging verdienen door klusjes te doen voor andere mensen en zo me zakgeld kon vermeerderen kocht ik me 1e pop met grijp handjes de Busy Barbie 3311 uit 1972.
Een jaar later de Ken pop., met echt kam baar haar en op plak baardje en snor Want Barbie moest haar vriendje bij zich hebben Mod hair Ken 4224 uit 1973 .
Ik was hier heel blij mee natuurlijk, maar me moeder minder, maar dat kon me niks schelen.
In de loop van je jaren ging me spaargeld, of hoe ik er ook aan kwam naar Barbie's. Zo kocht ik ook een Mode Boutique (foto komt nog ) want ik moest toch ergens de kleertjes op bergen. een tuin set, zodat de poppen ook konden zitten, (Foto komt nog )